Indiai joghurtos krumplisaláta

Hozzávalók:

80 dkg főtt krumpli 

3 ek olaj 

2 kk fekete mustármag 

2 kk felezett, hántolt urad dhal (elhagyható)

fél zöld erős paprika apróra vágva (ízlés szerint) 

2 ek kókuszreszelék

1 ek reszelt friss gyömbér 

½ kk aszafoetida 

1,5 kk őrölt római kömény 

6 dl joghurt 

2,5 kk só 

egy kisebb csokor korianderzöld felaprítva

A héjában főtt krumplit kihűlés után megpucoljuk és felkockázzuk. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, pattogásig pirítjuk benne a fekete mustármagot. Beleszórjuk az urad dhált, és amikor pirulni kezd, jöhet a zöld erőspaprika, a kókuszreszelék és a gyömbér. Rövid kevergetés után pedig az aszafoetidát és a római köményt is beleszórjuk. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a joghurtot és a krumplit, megsózzuk, beleforgatjuk a zöldfűszert. Egy-két órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek