Gyorsan elkészíthető egytálétel. Bár csak krumpliból és káposztából áll, mégis ízletes.

Hozzávalók:

3 ek olívaolaj

1,5 kk feketemustármag

¾ kk asafoetida

½ kk kurkuma

50 dkg fejeskáposzta vékonyra gyalulva vagy vágva

60 dkg krumpli

olaj a sütéshez

2 kk frissen facsart citromlé

 

Először megtisztítjuk a káposztát és vékonyra gyaluljuk, esetleg vágjuk. Megpucoljuk a krumplit, 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd olajban aranyszínűre sütjük.

Miközben a krumpli sül, egy wokban (ha nincs, lehet lábosban is) felmelegítjük az olajat, majd beleszórjuk a feketemustármagot. Kb. 2 perc alatt megpirul, akkor jó, ha elkezd pattogni az edényben. Ha kipattogott, hozzáadjuk az asafoetidát, fél percig azt is pirítjuk, majd beletesszük a káposztát, megszórjuk a kurkumával, és jól összekeverjük. Az edényt lefedjük, és néha megkeverve addig sütjük a káposztát, míg megpuhul és egy kicsit meg is pirul, egy kevés színt kap.

Amint kész, beletesszük a sült krumplikockákat, megsózzuk, meglocsoljuk a citromlével és óvatosan összekeverjük.