Gyorsan elkészíthető egytálétel. Bár csak krumpliból és káposztából áll, mégis ízletes.

Hozzávalók:

3 ek aolaj

2 kk feketemustármag

1-2 apró szárított chili

¾ kk asafoetida

½ kk kurkuma

egy fél fejeskáposzta vékonyra gyalulva vagy vágva

3-4 db krumpli

olaj a sütéshez

Először megtisztítjuk a káposztát és vékonyra gyaluljuk, esetleg vágjuk. Utána megpucoljuk a krumplit, 1,5 cm-es kockákra vágjuk.

Egy wokban felmelegítjük az olajat, majd beleszórjuk a feketemustármagot. 1-2 perc alatt megpirul, akkor jó, ha elkezd pattogni az edényben. Ha kipattogott, belemorzsoljuk a chilit, hozzáadjuk az asafoetidát és a kurkumával, és jól összekeverjük. A káposztát és a krumplit is beletesszük, elkeverjük, majd az edényt lefedjük, és néha megkeverve addig sütjük, míg mindkét zöldség megpuhul és egy kicsit meg is pirul, egy kevés színt kap. Amint kész, megsózzuk és elkeverjük. Indiai lepénykenyérrel tálaljuk.