Az Elettaria cardamomum nevű trópusi növény aromás magja. A gyömbérfélék családjának tagja, mely Dél-India és Srí Lanka nedves, trópusi területein nő. A kardamom a világ harmadik legdrágább fűszere, csak a sáfrány és a vanília előzi meg A kardamom illata és íze kimondottan citromhéjra és eukaliptuszra emlékeztet. Néhány közel-keleti ételhez, valamint az indiai konyhában, rizsételek, tejes édességek és halavák készítéséhez használják. Szokták étkezés után is rágcsálni, mert frissíti a leheletet és elősegíti az emésztést.
Tanfolyamaim
VEGETÁRIÁNUS ÉLMÉNYFŐZÉSEK
MEGTELT 2021. március 13. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
MEGTELT 2021. március 13. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2021. március 27. Ízek, imák, India 3. A népszerű street food
2021. március 27. Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék
2021. április 10. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
2021. április 10. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
2021. április 24. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
2021. május 8. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2021. május 8. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2021. május 22. Ízek, imák, India 3. A népszerű street food
2021. május 22. Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék
2021. június 12. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
2021. június 12. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
2021. június 26. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
2021. július 10. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2021. július 10. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
Rólam

Iratkozz fel a hírlevelemre
Előfordul, hogy ott állsz a konyhában, fogod a fejed, és nincs ötleted, hogy mi legyen a vacsora? Az óra ketyeg, a család mindjárt hazaér, de az asztal üres. Ha veled is megesik időnként, iratkozz fel a hírlevelemre! Az online levél neked szól: új vegetáriánus ételekkel, főzési trükkökkel, szezonális ötletekkel, ájurvéda tanácsokkal, személyes tapasztalatokkal. KÉRED? Iratkozz fel itt
Legutóbbi hozzászólások