Az Elettaria cardamomum nevű trópusi növény aromás magja. A gyömbérfélék családjának tagja, mely Dél-India és Srí Lanka nedves, trópusi területein nő. A kardamom a világ harmadik legdrágább fűszere, csak a sáfrány és a vanília előzi meg A kardamom illata és íze kimondottan citromhéjra és eukaliptuszra emlékeztet. Néhány közel-keleti ételhez, valamint az indiai konyhában, rizsételek, tejes édességek és halavák készítéséhez használják. Szokták étkezés után is rágcsálni, mert frissíti a leheletet és elősegíti az emésztést.
Tanfolyamaim
VEGETÁRIÁNUS ÉLMÉNYFŐZÉSEK
MEGTELT 2023. március 25. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
2022. március 25. Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék
2023. április 15. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
MEGTELT 2023. április 15. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
EXKLUZÍV – 2023. április 22. Szezonális indiai ételek
2023. április 22. Ízek, imák, India 3. A népszerű street food
MEGTELT 2023. május 6. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2023. május 6. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2023. június 10. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
2023. június 10. Indiai reggeli
2023. június 24. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
2023. június 24. Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék
2023. július 15. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2023. július 15. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2023. július 22. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
Rólam

Iratkozz fel a hírlevelemre
Legutóbbi hozzászólások