Kenyér pakora

Tudtátok, hogy tojás nélkül is lehet bundáskenyeret sütni? A megoldás a csicseriborsó lisztből készült massza, amelyet fűszerezünk és ebbe mártogatjuk a kenyérszeleteket. 

Indiában létezik ennek egy gazdagabb változata: bread pakora néven fut az utcákon. Ott fűszeres krumplit vagy zöldségeket, szószokat töltenek két szelet kenyér közé, és úgy mártják bele a masszába.

Kenyér pakora

Hozzávalók:

8 szelet toastkenyér

2-3 ek paradicsomszósz 

2-3 ek zöld csatni

20 dkg csicseriborsóliszt

½ kk aszafoetida

½ kk kurkuma

egy csipet őrölt csili

1 kk só

egy csipet őrölt fekete bors

olaj a sütéshez

A töltelékhez:

2 ek olaj

diónyi reszelt friss gyömbér

½ kk aszafoetida

egy csipet őrölt csili

½ kk csat maszala

½ kk őrölt koriander

3 közepes főtt krumpli összetörve

1 kk só

1 ek friss korianderlevél felaprítva

Először elkészítjük a tölteléket. Egy lábosban felmelegítjük az olajat. Pár másodpercig pirítjuk a gyömbért, majd rászórjuk a többi fűszert. Elkeverjük és beleforgatjuk a tört krumplit. Két percig kevergetjük, majd levesszük a tűzről.

A toastszeletek felét vékonyan megkenjük paradicsomszósszal, a maradékot pedig zöld csatnival. Két szelet kenyér közé teszünk 2 evőkanál fűszeres krumplit, úgy, hogy a kenyerek szószos fele legyen belül. 

A csicseriborsólisztet elkeverjük az aszafoetidával, a kurkumával, a csilivel, a sóval és a borssal, majd vízzel csomómentes, sűrű palacsintatésztát készítünk. A töltött kenyérszeleteket beleforgatjuk a tésztába, majd forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek