Tudtátok, hogy tojás nélkül is lehet bundáskenyeret sütni? A megoldás a csicseriborsó lisztből készült massza, amelyet fűszerezünk és ebbe mártogatjuk a kenyérszeleteket.
Indiában létezik ennek egy gazdagabb változata: bread pakora néven fut az utcákon. Ott fűszeres krumplit vagy zöldségeket, szószokat töltenek két szelet kenyér közé, és úgy mártják bele a masszába.
Kenyér pakora
Hozzávalók:
8 szelet toastkenyér
2-3 ek paradicsomszósz
2-3 ek zöld csatni
20 dkg csicseriborsóliszt
½ kk aszafoetida
½ kk kurkuma
egy csipet őrölt csili
1 kk só
egy csipet őrölt fekete bors
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
2 ek olaj
diónyi reszelt friss gyömbér
½ kk aszafoetida
egy csipet őrölt csili
½ kk csat maszala
½ kk őrölt koriander
3 közepes főtt krumpli összetörve
1 kk só
1 ek friss korianderlevél felaprítva
Először elkészítjük a tölteléket. Egy lábosban felmelegítjük az olajat. Pár másodpercig pirítjuk a gyömbért, majd rászórjuk a többi fűszert. Elkeverjük és beleforgatjuk a tört krumplit. Két percig kevergetjük, majd levesszük a tűzről.
A toastszeletek felét vékonyan megkenjük paradicsomszósszal, a maradékot pedig zöld csatnival. Két szelet kenyér közé teszünk 2 evőkanál fűszeres krumplit, úgy, hogy a kenyerek szószos fele legyen belül.
A csicseriborsólisztet elkeverjük az aszafoetidával, a kurkumával, a csilivel, a sóval és a borssal, majd vízzel csomómentes, sűrű palacsintatésztát készítünk. A töltött kenyérszeleteket beleforgatjuk a tésztába, majd forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.