Köleses patisszon lecsó

A „mi van a hűtőben” gondolatsor szülte egytálétel. Jó lett, megtartom.

Hozzávalók:

1 ek kókuszzsír vagy olaj
¼ kk asafoetida (vagy hagyma)
3 paprika
1 patisszon
1 kk pirospaprika
egy csipet őrölt feketebors
5 paradicsom
1 kk cukor
2 kk só
6 ek köles

Előkészítjük a zöldségeket: megtisztítjuk a patisszont, kiszedjük a magos részét, és kockákra vágjuk. A paprikát is feldaraboljuk, a paradicsomot pedig lereszeljük. Egy lábosban felmelegítjük a kókuszzsírt, megpirítjuk benne az asafoetidát, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát és patisszont. Néhány percig dinszteljük, ezután megszórjuk az őrölt pirospaprikával és feketeborssal, majd felöntjük a paradicsommal. Sózzuk, cukrozzuk, és beletesszük a kölest. Ha nem lenne elég híg, öntsünk hozzá egy kevés vizet, fontos, hogy legyen elég folyadék, hogy a köles megpuhulhasson. Ha összeforrt, kicsire húzzuk a lángot, és addig főzzük, míg a köles megpuhul, ez nagyjából 15-20 percet vesz igénybe. Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt.

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek