Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 10 dkg juhtúró (elhagyható)
- 3 ek tejföl
- 1,5 kk pirospaprika
- ¼ kk asafoetida
- ¼ kk frissen őrölt bors
- ½ kk őrölt fűszerkömény
- 1 ½ kk só
- kb. 4 tölteni való paprika
A körözött elkészítése rendkívül egyszerű: az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük, hogy minden íz összeérjen.
Ezután készítsük elő a paprikákat: vágjuk le a paprika tetejét, majd a csumáját óvatosan szedjük ki, ügyelve arra, hogy a paprika ne sérüljön. Töltsük meg a paprikákat a körözöttel.
Miután a paprikák mindegyikét megtöltöttük, tegyük őket egy tálcára, és helyezzük a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
Hűtés után szeleteljük fel a paprikákat. Kedvünk szerint készíthetünk hozzá pirítóst, vagy tálalhatjuk frissen sült kiflivel, zöldségekkel.
