Krumpli masala

Hozzávalók:

4 ek kókuszzsír (ghi vagy olaj)
1,5 kk fekete mustármag
½ kk asafoetida
4-5 curry levél
1 kg krumpli megtisztítva, kockára vágva
2 kk sambar masala
½ kk kurkuma
2 kk só

A zsiradékot wokban felhevítjük. Kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Beleszórjuk az asafoetidát és tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, megszórjuk a sambar masalával és a kurkumával, és alaposan összekeverjük. Lefedjük az edényt, majd olyan hőmérsékletűre állítjuk a lángot, hogy a krumpli szépen pirulhasson. Időnként megkeverjük, s nagyjából negyed óráig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha kész, megsózzuk, megszórjuk zöldfűszerrel és összekeverjük. Indiai lepénykenyérrel, esetleg salátával, joghurttal tálaljuk.

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek