Málnás-pisztáciás-zabos tiramisu

A tiramisu az olasz desszertek királynője – és mint minden klasszikus, időről időre új ruhát kap. Ez a változat messze van a hagyományos kávés-piskótás ízvilágtól, mégis hozza azt a krémes, réteges kényeztetést, amit annyira szeretünk benne. A zabkekszes alap karakteresebb, a málnás-pisztáciás kombináció pedig friss, gyümölcsös és üdítően modern. Tökéletes egy hétvégi ebéd lezárásaként, de simán megállja a helyét ünnepi desszertként is – főleg, ha valami különlegeset tennél az asztalra.

Hozzávalók:

30 dkg zabkeksz

1,5 dl tejeskávé

50 dkg mascarpone

1,5 dl tejszín

3 ek méz

20 dkg pisztáciakrém

5-6 ek málnalekvár

Egy üvegtál vagy sütőtál alját kirakjuk zabkekszekkel, majd meglocsoljuk a tejeskávéval – annyival, hogy kicsit megpuhuljanak, de ne ázzanak el teljesen. A mascarponét elkeverjük a mézzel és a pisztáciakrémmel, majd a felvert tejszínt is beleforgatjuk, hogy könnyű, habos krémet kapjunk.

A zabkekszes rétegre kanalazunk néhány evőkanál málnalekvárt, elegyengetjük, majd ráhalmozzuk a pisztáciás krém harmadát. Ezt még kétszer megismételjük: zabkeksz, tejeskávé, málnalekvár, krém.

A tetejét megszórhatjuk apróra vágott pisztáciával, vagy díszíthetjük friss málnával is, ha van kéznél. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek