Medvehagymás-rozmaringos grissini

Alaprecept, pizzatésztának is felhasználható. Ha grissinit sütünk, ízlés szerint bármivel fűszerezhetjük, készíthetünk hozzá mártogatóst, például tejfölös padlizsánkrémet. A formázása pont úgy történik, mint 4 évesen az óvodában, amikor gyúrmát formáztunk, ezért jó, ha van egy-két gyerek a közelben, amikor erre kerül sor.

Hozzávalók:

25 dkg liszt
0,35 dkg élesztő
½ tk cukor
1 tk só
2 ek olívaolaj
1,5 dl meleg víz

egy kisebb csokor medvehagyma

egy-két ág rozmaring

Először nagyon apróra vágjuk a medvehagymát és a friss rozmaringot. Ezután a lisztet, élesztőt, zöldfűszereket, cukrot, sót és olajat a melegvíz segítségével sima tésztává gyúrjuk. Legalább 10 percig gyúrjuk, hogy rugalmas legyen. Addig kelesztjük, míg a duplájára kel (legalább egy óra). Ha megvan, a tésztából kb. fél cm átmérőjű kígyókat sodrunk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek