Bodzaszörp, kovászos uborka, cseresznyés pite, meggyleves – mind közkedvelt étel vagy ital, nélkülük a szezon elképzelhetetlen. A gyümölcsleves kiváló frissítő, enyhülést ad a melegben, s nem utolsósorban jó kis desszert.
Hozzávalók:
40 dkg kimagozott meggy
12 dkg cukor (10 dkg fruktóz)
2 darab egész fahéj
6 db szegfűszeg
fél citrom leve és reszelt héja
csipet só
2 ek vanília ízű pudingpor
3 dl tejszín
Felforralunk 1 l vízet, majd beletesszük a kimagozott meggyet, a sót, a cukrot, a fűszereket, valamint a fél citrom levél és héját. Hagyjuk ismét felforralni.
Közben a tejszínt simára keverjük a pudingporral. Miután a leves újra felforrt, belekeverjük a tejszínes pudingport, és megint felforraljuk, majd elzárjuk a lángot. Ez a meggyleves hidegen és melegen egyaránt kitűnő.