Meggyleves, gyümölcsleves

Bodzaszörp, kovászos uborka, cseresznyés pite, meggyleves – mind közkedvelt étel vagy ital, nélkülük a szezon elképzelhetetlen. A gyümölcsleves kiváló frissítő, enyhülést ad a melegben, s nem utolsósorban jó kis desszert.

 

gyumolcsleves

Hozzávalók:

40 dkg kimagozott meggy

12 dkg cukor (10 dkg fruktóz)

2 darab egész fahéj

6 db szegfűszeg

fél citrom leve és reszelt héja

csipet só

2 ek vanília ízű pudingpor

3 dl tejszín

Felforralunk 1 l vízet, majd beletesszük a kimagozott meggyet, a sót, a cukrot, a fűszereket, valamint a fél citrom levél és héját. Hagyjuk ismét felforralni.

Közben a tejszínt simára keverjük a pudingporral. Miután a leves újra felforrt, belekeverjük a tejszínes pudingport, és megint felforraljuk, majd elzárjuk a lángot. Ez a meggyleves hidegen és melegen egyaránt kitűnő.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek