Minestrone leves

A hosszú ideig tartó kánikulában szinte nem is főztem mást, csak levest. Ma azonban már kissé megéheztem, és tartalmasabb levest kívántam. Eszembe jutott a minestrone, aminek számtalan változata létezik, egy sűrű, olasz leves, amely most önmagában is megállja a helyét ebédként.

Hozzávalók:

2 ek olívaolaj
½ kk asafoetida
2,5 dl paradicsomlé
1,5 dl szárazbab éjszakára beáztatva
1 közepes sárgarépa kockára vágva
1 kicsi zeller kockára vágva
2 közepes krumpli kockára vágva
1 kicsi cukkini szeletekre vágva
2 dl zöldborsó
2 ek apróra vágott, friss bazsalikomlevél
2 ek apróra vágott, friss zellerlevél
3 kk só
1 kk frissen őrölt feketebors
2 ek egészen apróra tördelt spagetti
3 ek parmezán
egy csomag petrezselyemzöld, apróra vágva

Egy fazékban felmelegítjük az olajat, megpirítjuk benne az asafoetidát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a beáztatott babot és felengedjük vízzel. Lassú tűzön puhára főzzük a babot. Amikor már majdnem kész, beletesszük a sárgarépát, a zellerkockákat, a krumplit, a cukkinit, a zöldborsót és a zellerlevelet. Sózzuk, borsozzuk. Negyed óra múlva beleszórjuk a tésztát és a bazsalikomlevelet. Ha minden megpuhult, a zöldségek és a tészta is, elzárjuk a lángot, majd beleszórjuk a parmezánt és a petrezselymet.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek