Alu chat

Alu chat

Egy gyors sabji a parázskrumpli szezonra. Hozzávalók: 4 ek ghí vagy olaj fél kaliforniai paprika felkockázva 2 kk pav bhadzsi maszala 1 kk csat maszala 1 nagy paradicsom felkockázva 1 kg parázskrumpli (megfőzve, megpucolva) 1 dl joghurt egy csokor korianderlevél...

bővebben
Diós tekercs

Diós tekercs

Inzulinrezisztens diétába illeszthető. Hozzávalók: 35 dkg teljes kiőrlésű liszt 15 dkg fehér tönkölyliszt egy csipet só 1,5 dkg friss élesztő 15 dkg túró 2 ek olaj 1 ek Diawellness negyedannyi cukor 1,5-2 dl víz A töltelékhez: 5 dkg vaj 2 ek tejszín 1 ek Diawellness...

bővebben

Répa csatni Hozzávalók: 2 db nagyobb répa 2 ek ghi vagy olaj 1 kk fekete mustármag 1 kk római kömény 2 kk szezámmag 3-4 apró szárított chili (ízlés szerint) 4-5 curry levél fél kk asafoetida 1,5 kk őrölt koriander 1 kk só 3 ek nádcukor fél ek tamarindpép A répát...

bővebben
Sütőtök sabji

Sütőtök sabji

Sütőtök mogyoróval és kókusszal – az indiai konyha remeke. Rizzsel vagy lepénykenyérrel (parathával vagy purival) tálaljuk. Hozzávalók: 6 dkg földimogyoró 2 ek friss reszelt kókusz 3 ek olaj 1,5 kk fekete mustármag 2 kk urad dál 5 currylevél ¼ kk őrölt csili ½ kk...

bővebben
A zöldturmix és én

A zöldturmix és én

Évekig fanyalogva nézegettem az üvegpohárban zöldellő, rajongói által csodaitalként kikiáltott turmixokat. Szerintem ezzel többen vagyunk/voltunk így. Az egyik hibám (vagy sem :)), hogy meglehetősen határozott véleményt tudok alkotni, és szeretek magam meggyőződni a...

bővebben
Almás-fahéjas gyömbértea

Almás-fahéjas gyömbértea

Amikor az ősz folyamán beköszön egy-egy hűvösebb nap, nem tudom megállni, hogy ne vegyek le a boltok polcairól egy-egy "téli varázs" vagy "hócsillám" és más hasonló fedőnevű teakeveréket. A napokban aztán eszembe jutott, hogy akár magam is elkészíthetném. Hozzávalók:...

bővebben
Kókuszos köles sütemény almakrémmel

Kókuszos köles sütemény almakrémmel

Hozzávalók (egy kisméretű tepsihez): 15 dkg kölesliszt 5 dkg kókuszliszt 2 ek keményítő 1 ek Dia-Wellness 1:4 cukor 2 ek olaj 1 dl kókusztejszín egy csipet só 1 kk sütőpor 1 kk szódabikarbóna víz A krémhez: 2 dkg vaj (elhagyható) 3 db alma 2 ek kókusztejszín 2 kk...

bővebben
Koriander vada

Koriander vada

Hozzávalók: egy nagy csokor korianderlevél 2 ek ghí vagy olaj 1 kk fekete mustármag 2 kk szezámmag 1 kk őrölt római kömény 1 kk őrölt koriander fél kk aszafoetida egy csipt őrölt csili (ízlés szerint) 20 dkg csicseriborsó liszt 2 dl joghurt 2 1/2 kk só 5 dl víz A...

bővebben
Koriander parata

Koriander parata

Hozzávalók: 10 dkg fehér liszt 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 1,5 kk só fél kk őrölt koriander fél kk őrölt római kömény egy csipet őrölt chili 2 ek olaj egy nagy csokor korianderzöld apróra vágva langyos víz Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és a...

bővebben
Sárgabarackos-mákos kevert tészta

Sárgabarackos-mákos kevert tészta

Hozzávalók: 15 dkg teljes kiőrlésű liszt 5 dkg fehér liszt 5 dkg zabpehelyliszt 6 dkg darált mák 8 dkg olvasztott vaj 3,5 dkg Diawellness 1:4 cukorhelyettesítő 1 dl tejföl kb. 1,5 dl víz 1 kk sütőpor 1 kk szódabikarbóna egy csipet só 60 dkg sárgabarack A tésztához...

bővebben
Rózsavizes nyári testpermet

Rózsavizes nyári testpermet

Itt a nyári meleg, amit az ájurvéda szerinti pitta testalkatúak nehezen viselnek. Ők ilyenkor mindent megtesznek azért, hogy hűtsék magukat. Ebben lehet segítségükre ez a “csináld magad” testpermet, amely kellemesebb a hőségben, mint a nehéz parfümök. Hozzávalók: 2 dl...

bővebben
Reform kakaós keksz

Reform kakaós keksz

Inzulinrezisztens, vegán, cukormentes Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 10 dkg zabpehelyliszt 4 dkg Diawellness 1:4 cukorhelyettesítő 2 ek cukormentes kakaópor 7 dkg kókuszzsír 1 dl kókusztejszín egy csipet só A hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd...

bővebben
Alu kari

Alu kari

Hozzávalók: 80 dkg krumpli 3 ek olaj 2 kk fekete mustármag 1 ek reszelt friss gyömbér 3/4 kk asafoetida 2,5 kk sambar masala 1/2 kk kurkuma 3 paradicsom lereszelve 3 dl víz 2,5 kk só felkockázott főtt krumpli 3 percig főzzük egy csokor apróra vágott korianderlevél A...

bővebben
Cukkini lepény

Cukkini lepény

Ez aztán valóban gyors étel, nagyszerű például vacsorára, amikor nincs időd (kedved) bajlódni a főzéssel. Tálalhatunk mellé paradicsom csatnit, de akár szendvicsbe is kerülhet. Hozzávalók: 1 nagyobb saláta cukkini 5 dkg csicseriborsó liszt fél kk sütőpor fél kk...

bővebben
Teljes kiőrlésű, kovászos rozskenyér

Teljes kiőrlésű, kovászos rozskenyér

Hozzávalók: Az előtésztához: 12 dkg rozskovász 15 dkg langyos víz 13 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt Másnap: 60 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 5,5 dl víz 2 tk só Előző este összekeverjük a kovászt, a vizet és a rozslisztet. Lefedjük a tálat, és olyan helyre tesszük, ahol...

bővebben
Mikulásváró fűszeres keksz

Mikulásváró fűszeres keksz

Néhány helyen a gyerekek egy pohár tejet és kekszet készítenek a Mikulásnak, hiszen szegény biztosan megéhezik, mire annyi kéményen lecsúszik. Ez is egy telet, ünnepeket idéző keksz, melegítő rozsliszttel, fűszerekkel, dióval. Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű...

bővebben
Mézeskalács fűszerkeverék házilag

Mézeskalács fűszerkeverék házilag

Avagy minek vennénk készen, ha magunk is megcsinálhatjuk... A mézeskalács fűszerkeverék csupa-csupa melegítő hatású fűszerből áll. Azonkívül, hogy a hagyományos karácsonyi édességek ízesítője, készíthetünk belőle teát, ízesíthetünk vele tejes édességeket vagy akár...

bővebben
Túró (ricotta) fasírt

Túró (ricotta) fasírt

Mentőöv, ha szükség van pl. gyors vacsorára, feltétre a főzelékhez, svédasztalt készítünk, kiránduláshoz csomagolunk. Pillanatok alatt készen van, s a fűszerezésnek csak a képzelet szab határt. Most bulgurral és lecsóval tálaltam. Hozzávalók: 25 dkg túró (vagy...

bővebben
Teljes kiőrlésű almás-mákos koszorú

Teljes kiőrlésű almás-mákos koszorú

Hozzávalók: 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 10 dkg zabpehely egy csipet só 4 ek nyírfacukor 4 ek olaj 1 alma finomra reszelve 5 ek darált mák 1 kk szódabikarbóna 1 kk sütőpor fél dl tejszín kb. 2 dl víz Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a mákot, a...

bővebben
Kókuszos kölesgolyó

Kókuszos kölesgolyó

Ez a recept Márti hogymegtudjuknezni.blogspot.hu oldaláról származik, egy picit módosítottam rajta. Már régóta nézegetem, most érkezett el az idő, hogy megcsináljam. Megérte! Hozzávalók: 1 pohár (2,5 dl) köles egy csipet só 2 dkg vaj 4 ek kókuszreszelék egy citrom...

bővebben
Még több receptért lájkold a facebook oldalam.

Főzőtanfolyamaim

VEGETÁRIÁNUS FŐZŐTANFOLYAMOK
November 16. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
November 30. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
November 30. EXKLUZÍV – Karácsonyi gasztro ajándék tanfolyam
December 8. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
December 8. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
Január 18. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
Január 18. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
Február 1. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
Február 8. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
Február 8. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
Február 29 Ízek, imák, India 3. A népszerű street food
Március 14. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
Március 14. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
Március 28. Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék
Április 18. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
Április 18. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
Május 16. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
Május 16. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
Május 30. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
Május 30. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
Június 6 Ízek, imák, India 3. A népszerű street food
Június 6. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
Június 20. Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék

——-
Főzőtanfolyam az otthonodban
——-
Csapatépítő tréning – Főzőtanfolyammal

Rólam

Hemangi Déví Dászí Hémanginak hívnak. Emlékeim szerint tízéves lehettem, amikor először vettem fakanalat a kezembe. Húsz éve vagyok vegetáriánus. Jelenleg Budapesten tartok főzőtanfolyamokat, eddig négy könyvem jelent meg. A szívemhez legközelebb a sokszínű és varázslatos indiai konyhakultúra áll. Tovább

Iratkozz fel a hírlevelemre

Előfordul, hogy ott állsz a konyhában, fogod a fejed, és nincs ötleted, hogy mi legyen a vacsora? Az óra ketyeg, a család mindjárt hazaér, de az asztal üres. Ha veled is megesik időnként, iratkozz fel a hírlevelemre! Az online levél neked szól: új vegetáriánus ételekkel, főzési trükkökkel, szezonális ötletekkel, ájurvéda tanácsokkal, személyes tapasztalatokkal. KÉRED? Iratkozz fel itt


Lapozz bele könyveimbe

Lapozz bele könyveimbe

Archívum