Hozzávalók:
10 dkg fehér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 kk só
egy csipet őrölt chili
¼ kk asafoetida
½ kk őrölt római kömény
1/3 kk kurkuma
2 dl friss spenótlevél apróra vágva
2 ek olaj
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és a fűszereket. Hozzáadjuk a spenótot és az olajat, majd langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Simára kidolgozzuk, majd lefedjük, és legalább negyed órán keresztül pihentetjük.
Ezután nagyobb diónyi golyókat gyúrunk, amiket egyesével kerekre nyújtunk. Úgy kell összeállítanunk a paratát, hogy az réteges legyen, ezáltal nem lesz tömör, finomabb, lazább lesz. A kinyújtott tésztát vékonyan megolajozzuk, majd félbehajtjuk. A félkör alakú tészta tetejét megint olajozzuk, és újra félbehajtjuk. A kapott háromszög formát vékonyra kinyújtjuk. Ha az összes paratha megvan, forró palacsintasütőben, nagyon kevés (borsószemnyi) zsiradékon néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük.