A petrezselyemfélék családjába tartozó, Cuminum cyminum nevű kicsi, egynyári zöldfűszer magja. Az ovális, sárgásbarna római kömény hasonlít a fűszerköményhez, csak hosszabb. Meleg, erős aromájú, enyhén kesernyés ízű. Az indiai, közel-keleti és latin-amerikai konyha (főleg a mexikói) használja szívesen. A legtöbb fűszermaghoz hasonlóan a római kömény íze és aromája is akkor érvényesül a legjobban, ha szárazon vagy olajban pirítjuk meg.
VEGETÁRIÁNUS ÉLMÉNYFŐZÉSEK
2021. február 27. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
2021. március 13. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2021. március 13. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2021. március 27. Ízek, imák, India 3. A népszerű street food
2021. március 27. Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék
2021. április 10. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
2021. április 10. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
2021. április 24. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
2021. május 8. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2021. május 8. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2021. május 22. Ízek, imák, India 3. A népszerű street food
2021. május 22. Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék
2021. június 12. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
2021. június 12. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
2021. június 26. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
2021. július 10. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2021. július 10. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
Rólam

Iratkozz fel a hírlevelemre
Előfordul, hogy ott állsz a konyhában, fogod a fejed, és nincs ötleted, hogy mi legyen a vacsora? Az óra ketyeg, a család mindjárt hazaér, de az asztal üres. Ha veled is megesik időnként, iratkozz fel a hírlevelemre! Az online levél neked szól: új vegetáriánus ételekkel, főzési trükkökkel, szezonális ötletekkel, ájurvéda tanácsokkal, személyes tapasztalatokkal. KÉRED? Iratkozz fel itt
Legutóbbi hozzászólások