Sült cukkinitekercs

Hozzávalók:

2 salátacukkini

20 dkg trappista sajt

1 csomag vegán felvágott

3 ek olívaolaj

3 ek zsemlemorzsa

A sajtot és a vegán felvágottat vékony csíkokra vágjuk. A megmosott cukkinik két végét levágjuk, és hosszában vékony – 2-3 mm-es – szeleteket vágunk. Fogunk egy szelet cukkinit, az egyik oldalát megkenjük az olajjal, és az olajos felével lefelé zsemlemorzsába tesszük, hogy felszedjen belőle, ami rátapad. A tetejére helyezünk egy szelet sajtot és vegán felvágottat, majd feltekerjük és kiolajozott sütőedénybe állítjuk úgy, hogy ne jöjjön szét. Ugyanígy összeállítjuk a többi tekercset is, és szépen telerakjuk az edényt. Ha megvan, a tetejét megszórjuk egy-két evőkanálnyi reszelt sajttal, és megfújjuk olajspray-vel. Előmelegített sütőben nagyjából 30 percig sütjük. 

Ahogy látjátok, a cukkini nincs sózva, de általában a sajt és a vegán felvágott elég sós ahhoz, hogy a cukkini se maradjon sótlan.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek