Sütőtökös dhál

Hozzávalók:

25 dkg vöröslencse

3 ek olaj

2 kk fekete mustármag

½ ek reszelt friss gyömbér

6 currylevél

½ kk aszafoetida

½ kk őrölt csili (ízlés szerint)

¾ kk kurkuma

40 dkg tisztított, felkockázott sütőtök

2,5 kk só

¾ kk garam maszala

½ ek citromlé 

2 ek apróra vágott korianderzöld

néhány kanál joghurt a tálaláshoz

Egy lábosban felmelegítjük az olajat. Illatosra pirítjuk benne a fekete mustármagot. Ha megvan, beletesszük a gyömbért és a currylevelet, és néhány másodperc kevergetés után rászórjuk az aszafoetidát, a csilit és a kurkumát. Elkeverjük, és a fűszeralapba forgatjuk a sütőtököt és az alaposan megmosott vöröslencsét. Felengedjük 8 dl vízzel, megsózzuk, és addig főzzük, míg a lencse krémesre fő . Ha túl sűrű lenne, adunk még hozzá vizet. A legvégén belekeverjük a garam maszalát, a citromlevet és a korianderzöldet. Tálalásnál adunk hozzá joghurtot. 


Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek