Vannak zöldségek, amelyek egy-egy évszakot idéznek. Így van ez a sütőtökkel is. Az illata a kandalló tüzét, az égő fa ropogását, jégvirágos ablakot, fűszeres melegséget juttat eszünkbe.
Hozzávalók:
40 dkg frissen készített vagy mélyhűtött gnocchi
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
40 dkg kockára vágott sütőtök
2 ek apróra vágott rozmaring és zsályalevél
egy csipet őrölt feketebors
1 kk citromlé
1,5 kk só
A gnoccit kifőzzük. Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és a vajat. Hozzáadjuk a sütőtököt, megszórjuk a zöldfűszerrel
és a borssal, és addig sütjük, míg a sütőtök megpuhul és kissé megpirul. Ha megvan, hozzáadjuk a citromlevet, sózzuk, és összeforgatjuk a kifőtt gnocchival.