Szilvacsatni télire

Hozzávalók:

2 ek olaj

3-4 apró, száraz csili

fél ek reszelt friss gyömbér

egy darab egész fahéj

1 ek kókuszreszelék

1,5 kk őrölt koriander

60 dkg magozott szilva összevágva

fél kk só

15 dkg nádcukor

késhegynyi kámforkristály (elhagyható)

Az olajat felmelegítjük, belemorzsoljuk a csilit, hozzáadjuk a fahéjat, a gyömbért és a kókuszreszeléket. Addig kevergetjük, míg a kókuszreszelék barnulni kezd. Ekkor rászórjuk a koriandert, és jöhet bele a szilva. Kissé szétfőzzük, majd sózzuk, cukrozzuk és sűrűre főzzük. Amikor elkészült, levesszük a tűzről és belekeverjük a kámfort.

Mivel télre készítettem a csatnit, kisüvegekbe tettem és ment a befőzőautomatába.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek