Hozzávalók:
2 ek olaj
3-4 apró, száraz csili
fél ek reszelt friss gyömbér
egy darab egész fahéj
1 ek kókuszreszelék
1,5 kk őrölt koriander
60 dkg magozott szilva összevágva
fél kk só
15 dkg nádcukor
késhegynyi kámforkristály (elhagyható)
Az olajat felmelegítjük, belemorzsoljuk a csilit, hozzáadjuk a fahéjat, a gyömbért és a kókuszreszeléket. Addig kevergetjük, míg a kókuszreszelék barnulni kezd. Ekkor rászórjuk a koriandert, és jöhet bele a szilva. Kissé szétfőzzük, majd sózzuk, cukrozzuk és sűrűre főzzük. Amikor elkészült, levesszük a tűzről és belekeverjük a kámfort.
Mivel télre készítettem a csatnit, kisüvegekbe tettem és ment a befőzőautomatába.