Tavaszi spenót krémleves

Hozzávalók:

50 dkg friss spenót

egy csokor medvehagyma

2 ek vaj

5-6 dl víz

1 dl tejszín

1,5 kk só

egy csipet őrölt feketebors

egy csipet őrölt szerecsendió

kevés reszelt sajt a tálaláshoz

A spenótot és a medvehagymát alaposan megmossuk, mindkettőt felaprítjuk. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, rátesszük a spenótot és a medvehagymát, kevergetés közben megfonnyasztjuk. Ha megvan, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Amikor felforrt, botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges még víz, öntsünk hozzá. Beleöntjük a tejszínt, újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről. 

Spenót krémleves
Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek