Tejszínes-cukkinis tészta

Nem túl fűszeres, nyári étel, amelynek a zsenge cukkini adja meg frissességét.

Hozzávalók:

2 cukkini

1 kápia paprika

3 ek kókuszzsír (vagy olaj)

fél kk asafoetida (vagy fokhagyma)

2 kk só

egy csipet frissen őrölt feketebors

fél kk kurkuma

2,5 dl tejszín

15 dkg reszelt sajt

35-40 dkg durumtészta

A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, és a héját meghagyva durvára reszeljük. A kápiát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a kókuszzsírt, beleszórjuk az asafoetidát és a kápiát. 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit. Sózzuk, megszórjuk borssal és kurkumával, és nagylángon pár percig főzzük, hogy a leve elfőjön. Ha megvan, ráöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, higíthatjuk néhány kanállal a tészta főzővízéből. A kész szószt rátesszük a kifőtt tésztára, és megszórjuk sajttal. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek