Teljes kiőrlésű almás-mákos koszorú

Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg zabpehely
egy csipet só
4 ek nyírfacukor
4 ek olaj
1 alma finomra reszelve
5 ek darált mák
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
fél dl tejszín
kb. 2 dl víz

Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a mákot, a szódabikarbónát és a sütőport. Hozzáadjuk az olajat, az almát és a tejszínt. Összekeverjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy egy sűrű piskóta állagú tésztát kapjunk. A sütőformát kiolajozzuk, beleöntjük a tésztát, és 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha letelt, 200 fokra vesszük a sütőt, és még 25-30 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!

img_2773_1

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek