Hozzávalók:

A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1,5 kk só
½ kk sütőpor

A töltelékhez:
1 db sárgarépa
1 db édesburgonya
30 dkg kelbimbó
25 dkg főtt lencse
2 kk só
½ kk őrölt fekete bors
½ kk aszafoetida (vagy fél evőkanál apróra vágott hagyma)
1 ek mustár
2 ek paradicsompüré
½ kk őrölt rozmaring
½ kk majoránna

Elkészítjük a tésztát: a lisztben elmorzsoljuk a vajat, beleszórjuk a sót és a sütőport. Adunk hozzá 3-4 evőkanál vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, kidolgozzuk, és a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
Megtisztítjuk és felkockázzuk a sárgarépát, az édesburgonyát és a kelbimbót. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 200 fokon addig sütjük, amíg megpirulnak. Ezután krumplinyomóval összetörjük. Az összetört zöldségekhez keverjük a főtt lencsét, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az aszafoetidát, a rozmaringot és a majoránnát. Hozzáadjuk a mustárt és a paradicsompürét is. Az egészet jól összekeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, középen hosszában elhelyezzük rajta a tölteléket, és ráhajtogatjuk a tésztát. Vékonyan megolajozzuk, előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon addig sütjük, amíg szépen megbarnul.

Vegetáriánus wellington