Körözött – a magyar konyha klasszikusa

A körözött egy igazi retró kedvenc, amely a legegyszerűbb hozzávalókból varázsol karakteres ízvilágú krémet. Legyen szó egy gyors reggeliről, vendégváró falatokról vagy könnyű vacsoráról, ez a fűszeres túrókrém mindig jó választás. A hagyományos változatot sokan ismerik és szeretik, de akár újragondolt verzióban is elkészíthető – például növényi alapanyagokkal, lásd köles körözött vagy tofu körözött. Ha egy finom, házi készítésű, adalékmentes kencét keresel, próbáld ki az én receptemet!

Hozzávalók:

25 dkg túró

10 dkg juhtúró (elhagyható)

3 ek tejföl

1,5 kk pirospaprika

¼ kk asafoetida

¼ kk frissen őrölt bors

½ kk őrölt fűszerkömény

1 ½ kk só

1 szelet apróra vágott fehér paprika

1 ek apróra vágott petrezselyemzöld

Az elkészítése rendkívül egyszerű: az összes hozzávalót tálba tesszük és alaposan összekeverjük.

Körözött

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek