Ma feltettem facebookra a zöldségtorta receptjét, és bár nem volt szándékomban, én is kedvet kaptam, hogy megsüssem. Viszont nem akartam bevállalni a tésztával járó sok szénhidrátot, ezért inkább úgy döntöttem, réteslapokba tekerem a zöldséges-túrós tölteléket.
Hozzávalók:
3 ek olaj (nálam mustárolaj, mostanában rászoktam)
1/3 kk asafoetida
1 nagyobb cukkini
3 kápia paprika
egy közepes fej karfiol
1/4 kk őrölt feketebors
1/2 kk currypor
1 kk szárított, őrölt török olajos paprika (elhagyható, ettől csípős lesz)
2,5 kk só
20 dkg zsírszegény túró
3 ek tejföl
fél dl paradicsomlé
15 dkg sovány sajt reszelve
egy ek étkezési keményítő
egy csokor petrezselyemzöld apróra vágva
6 készen kapható réteslap
A cukkinit és a kápiát egészen apró kockákra vágjuk, a karfiolt és a sajtot lereszeljük. Egy serpenyőben vagy wokban felmelegítjük az olajat, megpirítjuk benne az asafoetidát, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket. Borsozzuk, megszórjuk a curryvel és a török paprikával, majd kevergetve addig sütjük, míg megpuhul. Ez 10-12 percet vesz igénybe. Ekkor hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, a reszelt sajtot, a paradicsomlevet, a keményítőt, a sót és a petrezselyemzöldet. Alaposan összekeverjük, majd levesszük a tűzről. A tölteléket három részre osztjuk, egymásra teszünk 2 réteslapot, a töltelék harmadát elsimítjuk rajta, feltekerjük és tepsibe rakjuk. A másik két rudat is összeállítjuk. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.