Gyors és finom! Tökéletes köret főzelékhez, szendvicsbe is rakhatjuk, de egy salátával vacsora is lehet. Én fagyasztani is szoktam.
Hozzávalók:
50 dkg vegyes zöldség (káposzta, répa, karalábé, zeller, karfiol)
25 dkg zabpehely
2,5 kk só
fél kk őrölt feketebors
3/4 kk asafoetida
3 lapos kk pirospaprika
1/2 kk fűszerkömény
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és késes aprítóba tesszük. Ennek hiányában lereszeljük. Besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Amikor levet eresztett, hozzáadjuk a zabpelyhet, és egy kevés vizet, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. A többi fűszert is belekeverjük, és negyed órán át pihentetjük a masszát. Amikor letelt, fasírtokat formázunk, amiket zsemlemorzsába forgatunk. Ujjnyi olajban a fasírtok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.