Badhakopi tarkari – bengáli káposzta-krumpli-zöldborsó sabji

Hozzávalók:

3 ek kókuszzsír
2 kk római kömény
1 indiai zöld chili apróra vágva (ízlés szerint)
1 ek reszelt friss gyömbér
2 kk őrölt római kömény
1,5 kk őrölt koriander
1/2 kk kurkuma
2 közepes krumpli
60 dkg káposzta
20 dkg zöldborsó
1 nagyobb paradicsom
1/2 kk garam masala
2 kk só

A zöldborsót vízben megfőzzük, közben előkészítjük a többi zöldséget: a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposztát vékonyra gyaluljuk vagy apróra vágjuk, a paradicsomot is lehámozzuk majd kockára vágjuk. Egy wokban felmelegítjük a zsiradékot, megpirítjuk benne a római kömény. Hozzáadjuk a gyömbért és a chilit, majd tovább pirítjuk. Ezután a porfűszerek következnek: a római kömény, a koriander és a kurkuma. Elkeverjük és néhány másodperccel később beletesszük a krumplit. Lefedjük, majd úgy 10 perc elteltével a káposztát is hozzáadjuk. Ismét lefedjük, és addig sütjük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben néhányszor megkeverjük, és úgy állítsuk be a lángot, hogy pirulni is tudjanak. Ha már puhák, beletesszük a zöldborsót, a paradicsomot, sózzuk, rászórjuk a garam masalát, alaposan elkeverjük, és még 2-3 percig együtt sütjük, fedő nélkül.

 


 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek