Egyszerű kifli

A napokban kérdezte valaki, hogy tudnék-e ajánlani „minimál” kifli receptet, ha nagyon gyorsan sütni kell, de épp semmi nincs itthon. Erre készült ez a recept, szerintem megfelel a követelményeknek. Ha akad szezámmag, tehetünk a tésztába vagy a tetejére is.

Hozzávalók:

50 dkg liszt (ízlés szerint, fehér, tönköly vagy fehér és teljes kiőrlésű vegyesen)
2 kk só
1 kk cukor
2 dkg friss élesztő (vagy 1 csomag szárított)
4 ek olaj
2,5 dl langyos tej

A lisztben elkeverjük a sót és a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, majd a langyos tejjel tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk. A háromszögeket az alapjuknál fogva feltekerjük, és a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 20 percig még kelesztjük, közben 200 fokra melegítjük a sütőt, majd az új kelesztés leteltével kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

P1050443_1

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek