Mindenkinél lapulnak otthon családi receptek, olyan ételek, amiket mindig ugyanúgy készítünk. Nem lehet őket megunni, mégis nagyszerű dolog kipróbálni időnként új fűszerezéssel, más alapanyagokkal.

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú sárgarépa
15 dkg zeller
2 ek olaj
1 ek reszelt friss gyömbér
1 kk őrölt római kömény
¼ kk asafoetida
5 dl sűrű paradicsomlé
egy csipet őrölt fekete bors
1 kk cukor
2 kk só
1 dl főzőtejszín
1 ek apróra vágott korianderlevél (elhagyható)

A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. Felmelegítjük az olajat. Megpirítjuk benne a gyömbért, majd hozzáadjuk az asafoetidát és a római köményt, és néhány perc múlva az apróra vágott zöldségeket. Egy-két percig dinszteljük, majd ráöntjük a paradicsomlevelet, és annak sűrűségétől függően annyi vizet, hogy megfelelő állagú levest kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a cukrot is. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ha megvan, botmixerrel simára turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk. Két perc forralás után levesszük a tűzről és megszórjuk az összevágott korianderlevéllel.

P1040597_1_1

 

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!