Kadhai paneer – házisajtból készült sabji

Hozzávalók:

2 ek olaj
1 ek reszelt gyömbér
½ k asafoetida
2 kk őrölt koriander
½ kk őrölt chili (ízlés szerint)
½ kk kurkuma
1 pritamin paprika
5 paradicsom lereszelve (vagy egy doboz olasz darabolt paradicsom konzerv)
2 lapos ek szárított methi levél (görögszéna levél)
3 l tejből paneer
1 dl tejszín
1 kk cukor
2 kk só

A paneert és a pritamin paprikát felkockázzuk. Egy edényben felmelegítjük a zsiradékot, hozzáadjuk a gyömbért és az asafoetidát, és kevergetve megpirítjuk. Beleszórjuk a koriander, a chilit és a kurkumát is, majd néhány másodperc múlva beleforgatjuk az összevágott paprikát. Egy percig kevergetjük, majd felöntjük a paradicsommmal, és beleszórjuk a methi levelet. Addig főzzük, míg a paradicsom besűrűsödik (nagyjából 20 perc). Ekkor felöntjük tejszínnel, sózzuk, cukrozzuk, beletesszük a paneer kockákat, és összeforraljuk. Rizzsel tálaljuk.

 

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek