Hozzávalók:

10 dkg csicseriborsó
3 ek olaj
2 kk római kömény
1 zöld chili apróra vágva (ízlés szerint)
1/3 kk asafoetida
½ kk kurkuma
80 dkg káposzta
1,5 kk só
egy csokor korianderlevél apróra vágva

A csicseriborsót éjszakai áztatás után puhára főzzük. A káposztát legyaluljuk. Egy edényben felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a római köményt és a chilit, és megpirítjuk. Hozzáadjuk az asafoetidát, és tovább pirítjuk. Rászórjuk a kurkumát, beletesszük a káposztát, megsózzuk, jól elkeverjük és lefedjük az edényt. Időnként megkeverve addig sütjük, míg a káposzta megpuhul. Ha nem pirulna, a végén vegyük le róla a fedőt, hogy kissé megpirulhasson. Ha megvan, belekeverjük a megfőtt csicseriborsót és a korianderlevelet. Indiai kenyérfélével tálaljuk.

P1030910_1

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!