Hozzávalók:

14 dkg cukor
8 dkg vaj
2 dl joghurt
25 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
4 ek őrölt mandula
8 db friss füge
3 ek lekvár (most eper volt)

A vajat és a cukrot simára keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd tovább keverjük. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, s a tetejét megszórjuk az őrölt mandulával. A fügéket negyedekre vágjuk, és kirakjuk vele a tészta tetejét. A közbeeső helyekre kevés lekvárt pöttyözünk. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon 5-6 percig, majd 170 fokon még nagyjából 30 percig.

P1040034_1

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!