Medu vada

A medu vada tradicionális dél-indiai étel, urad dhalból (fekete lencséből) készül. Ehhez az ízletes és gyorsan elkészülő sós csemegéhez sambart vagy kókuszcsatnit tálalnak.

 

Hozzávalók:

2,5 dl felezett urad dhal

egy kis darab zöld erős paprika (ízlés szerint)

8 curry levél

1 ek reszelt friss gyömbér

¼ kk asafoetida

¾ kk őrölt római kömény

¼ kk őrölt fekete bors

2 kk só

olaj a sütéshez.

 

Az urad dhalt előző este alaposan megmossuk és beáztatjuk. Másnap vízzel simára turmixoljuk, sűrű tésztát kell kapnunk. Hozzákeverjük az erős paprikát, a curry levelet, a gyömbért, az asafoetidát, a római köményt, a borsot és a sót, majd alaposan eldolgozzuk. Egy edényben felmelegítjük a sütéshez való olajat. Bevizezzük a kezünket, kiveszünk egy gombócot a tésztából, korongot formázunk, majd a hüvelyujjunkkal kilyukasztjuk a közepét. Így elkészítjük az összes vadát, majd forró olajba tesszük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

 

 

 

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek