Ízes, és nem utolsósorban gyönyörû színe van!

Hozzávalók:

60 dkg sütõtökpüré
30 dkg liszt
2 kk só
fél kk õrölt fekete bors

A tálaláshoz:

1 ek olaj
5 dkg vaj
2 ek friss zsályalevél apróra vágva
4 ek parmezán vagy más sajt

Elõször elkészítjük a sütõtökpürét: a szétvágott sütõtökszeleteket forró sütõben megsütjük. Ha kész, kiszedjük a belsejét, és botmixerrel simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a borsót, és formázható, de kemény tésztát gyúrunk belõle. A tésztából hosszú, vékony hengereket sodrunk, amiket aztán 2 cm hosszú darabokra vágunk. Az apró darabokat villa segítségével bordázzuk. Egy fazékban sós vizet forralunk. Amikor a víz felforrt, beletesszük a gnoccit, és addig fõzzük, amíg a tésztadarabok fel nem jönnek a víz tetejére. Ha megvan, leszûrjük. Egy serpenyõben felmelegítjük az olajat és a vajat, beletesszük a gnoccit és a zsályát, és 3-4 perc alatt megsütjük. Sajttal megszórva tálaljuk.

 

Szakacskony2014_sample6-006-1015

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!