Zöld gazpacho

Hozzávalók:

1 db érett avokádó
1 kisebb kígyóuborka (hámozva)
1 db zöld kaliforniai paprika
4 bazsalikomlevél
2 ek olívaolaj
1 szelet szikkadt kenyér
½ kk aszafoetida
egy csipet őrölt feketebors
1,5 kk só
1 db lime leve

Megmossuk és előkészítjük a zöldségeket. A kígyóuborkát meghámozzuk és kockára vágjuk, a pritamint és az avokádót is felkockázzuk. Egy turmixolásra alkalmas edénybe tesszük az uborkát, a paprikát, az avokádót és a darabokra tépet kenyeret. Hozzáadjuk az olívaolajat, a bazsalikomot, az aszafoetidát és a lime levet, sózzuk, borsozzuk. Belemerítjük a botmixerünket és szép simára mixeljük, majd annyi vízzel higítjuk, hogy leves állagú legyen. Ha tálalásig van időnk, rövid időre behűtjük.

2015Szakacskonyv-sm-040-620

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek