Amerikai káposztasaláta

Az amerikai káposztasaláta, a coleslaw egy nyers káposztából és répából álló majonézes saláta, amely nálunk is nagy népszerűségnek örvend. Néha kerül hozzá más is, mint például uborka, alma, hagyma. A neten fellelhetünk rengeteg „eredeti” és „eredeti, titkos” receptet, melyek nagy vonalakban megegyeznek, némiképp azonban eltérnek egymástól. Azt hiszem, az „eredeti” amerikai káposztasaláta receptje is épp olyan lehet, mint nálunk a franciasaláta: ahány ház, annyi szokás.

Hozzávalók:
fél fej káposzta
1 db közepes sárgarépa
1 nagy doboz tejföl
2-3 ek tojás nélküli majonéz
2 kk mustár
2 ek almaecet
2 kk só
2 kk cukor
fél kk őrölt feketebors

A zöldségeket megtisztítjuk, a répát lereszeljük, a káposztát pedig legyaluljuk vagy késsel összevágjuk. Egy nagyobb tálban a tejfölt, a majonézt, a mustárt, az almaecetet, a sót, a cukrot és a borsot habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, és alaposan összekeverjük. Hűtőszekrényben legalább 6-8 órát pihentetjük.

 

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek