Meggyes pitetorta

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető meggyes süti, nyári hétvégére.

A tésztához:

10 dkg túró

20 dkg liszt

4 ek olaj

6 ek tej

5 dkg cukor

1 vaníliarúd

fél citrom héja

egy csipet só

1 kk sütőpor

A tetejére:

1 kg kimagozott meggy + 5 dkg cukor

egy nagy pohár tejföl

4 ek cukor

3 ek vaníliás pudingpor

Megmossuk és kimagozzuk a meggyet, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. Összeállítjuk az alapot. A lisztbe belekeverjük a sütőport, hozzáadjuk a túrót, az olajat, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd belsejét, a citromhéjat és a sót. Az egészből sima tésztát gyúrunk. Kibélelünk sütőpapírral egy tortaformát, az aljába tesszük a tésztát, és belenyomkodjuk. Lecsepegtetjük a meggyet, és a tésztára tesszük. A cukrot összekeverjük a pudingporral és hozzáadjuk a tejfölt is. Az egészet a torta tetejére simítjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten sütjük úgy 35-40 percig.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek