A murukku egy dél-indiai sós snack, ami rizslisztből, urad dhal lisztből vagy csicseriborsó lisztből készül. Nagyobb ünnepeken, fesztiválokon készítik. Zárható dobozban sokáig tárolható. Van hozzá egy speciális készítő, hasonló módon működik, mint régen a darálós süti. Bele kell tölteni a tésztát, a végére rátenni a megfelelő formát, és tekerni.

Hozzávalók:

5 dl csicseriborsó liszt
2,5 dl urad dhal liszt
2 kk római kömény
1 kk őrölt chili
1 ek kurkuma
2 kk őrölt koriander
4 ek olaj
2 ek szezámmag
2 kk só
víz, amennyi szükséges

Összekeverjük a murukkuhoz valókat, majd vízzel kemény tésztát gyúrunk. Beletöltjük a darálóba, és egy zsírpapírra a középen lévő csillag alakú lyukon csigákat nyomunk, amiket aztán forró olajban aranyszínűre sütünk.

 


Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!