A naan élesztővel készült indiai lepénykenyér. Egy alkalommal már szerepelt a blogon a krumplival töltött változata, most pedig a töltetlen naan következik. Sabjik kísérője.

Hozzávalók:
30 dkg liszt (fehér és teljes kiőrlésű vegyesen)
1/2 dkg friss élesztő
1 kk cukor
2 kk só
2 ek joghurt
egy csipet szódabikarbóna
2 ek olaj
1,5  dl meleg víz

Az összes hozzávalókat összekeverjük és legalább 10 percig gyúrjuk, hogy szép sima legyen a tészta. Puha tésztát kell kapnunk. Ekkor lefedjük, és kelni hagyjuk, amíg a duplájára nő (kb. egy óra). Bemelegítjük a sütőt, és előkészítjük a lepénykenyereket. A tésztát 6 részre osztjuk, és liszt segítségével minden golyót kerekre nyújtunk. Sütőlapra tesszük őket, és szép aranybarnára sütjük. Amikor kiszedjük, egy kevés olvasztott vajjal megkenjük a tetejüket.

próba-9601

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!