Azt mondják, hétvégén már jön az enyhülés, de addig még túl kell élni a kánikulát. Az ájurvéda nagy segítséget nyújt ebben, hiszen évszakonként változtatja az étkezést, és azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy Indiában aztán tudják, hogy mi az a hőség.

Mit együnk, igyunk?

Mindenképp hűtő energetikájú ételeket:
– Könnyű zöldségételeket, keserű, fanyar és édes ízeket
– gyümölcsöket (szilva, szőlő, dinnye)
– nyers salátákat (az uborka különösen hűt)
– Joghurt alapú italokat
– frissen facsart gyümölcsleveket (a dobozos, cukros nem jó!)
– használjunk rózsavizet a limonádéba, gyümölcslébe, tej alapú desszertekhez
– a gyógyteák közül jó a menta, citromfű

Kerüljük:
– a sós, a savanyú és a csípős ízeket, száraz ételeket
– az olajban sült, nehéz ételeket
– a csípős, karakteres fűszereket
– az ilyenkor tévesen agyonreklámozott gyömbéres limonádét!

Ha szeretnél többet megtudni az ájurvédikus főzésről, étkezésről, gyere el az ájurvéda főzőtanfolyamra!
http://fozoiskola.108.hu/tanfolyamok/ajurveda-fozotanfolyam/

 

Fresh organic vegetables in wicker basket in the garden

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!