Azért írok mostanában ennyi sós süti receptet, mert az utóbbi időben több összejövetel volt, amire sütöttem. Ezt a sajtos csiga receptet néhány héttel ezelőtt kaptam Katámritától, aki nagyon finomakat süt. Előre figyelmeztetek mindenkit, jókora mennyiséget kell belőle készíteni, mert ha valaki megkóstolja, nem tudja abbahagyni az evést! 

 

ropogos_sajtos

 

Csigaropogós

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt

10 dkg vaj

2 kk sütőpor

1 dl tej

1 kávéskanál só

A kérmhez:

12 dkg vaj

12 dkg sajt, reszelt,

1 kk só

1 kk őrölt pirospaprika

 

Egy tálba tesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a sütőport, majd a vajjal és a tejjel gyúrható tésztát készítünk. 2 cipót formázunk belőle és egy kicsit félretesszük. Összeállítjuk a krémet, azaz egy tálban kikeverjük a vajat a sajttal, a sóval és a pirospaprikával. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, úgy, hogy 1/2 cm-nél vékonyabb legyen. Megkenjük a krém felével, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Ugyanígy járunk el a másik tésztával is. Érdemes néhány órára lehűteni (hűtőben vagy kútban :-), így könnyen vele bánni. Ha megvan, 3-4 mm vastagra szeleteljük, sütőlapra helyezzük és megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megsül!

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!