Sajttorta

Magyarországon is nagyon elterjedt az utóbbi időben a sajttorta, ez itt egy tojásmentes változata. Ünnepekre kiváló édesség.

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt
egy csipet só
½ kk sütőpor
10 dkg vaj
2 ek tejföl
8 dkg cukor

A töltelékhez:

50 dkg ricotta vagy túró
egy csipet só
50 dkg natúr krémsajt
2 dl habtejszín
fél citrom leve
25 dkg porcukor
1 ek vaníliaaroma
3 ek keményítő

A tésztához valókat összegyúrjuk. Kikenünk egy 24 cm-es tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy mindenhol fedje.
A töltelék alapanyagait tumixgépbe tesszük, és simára keverjük. Ez azért kell, hogy homogén krémet kapjunk, amiben nem szemcsés a ricotta vagy a túró. A krémet beleöntjük a tortaformába, amit előmelegített sütőbe tolunk. Lassú tűzön sütjük 50-60 percig, amíg a torta aranybarna lesz. Legalább egy fél napra hűtőbe tesszük, ekkor áll össze szépen.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek