Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet ez az illatozó, télies lekvár, amely egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:
50 dkg sütőtökpép
2 kg alma
1 db citrom
4 db narancs
1 ek reszelt friss gyömbér
1 nagyobb fahéjrúd
15 dkg barnacukor
2 ek pektin

A sütőtököt szeletekre vágjuk, majd sütőben megsütjük. Kiveszünk belőle 50 dekát. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A citromot és a narancsokat kifacsarjuk (a gyümölcshús is belemehet). Egy nagy lábosban feltesszük az almát főni, hozzáadjuk a citrusfélék levét is. Megszórjuk a fűszerekkel, lefedjük, és 6-8 perc alatt puhára pároljuk. Ha megvan, beletesszük a sütőtökpépet, majd egy botmixerrel az egészet pürésítjük, és tovább főzzük. Közben elkeverjük a cukrot és a pektint. 10 perc főzés után alaposan elkeverjük a lekvárban a pektines cukrot, majd 2 perc múlva levesszük a lángról. Kimosott üvegekbe töltjük, szorosan rácsavarjuk a tetejüket, és vagy száraz dunsztba vagy befőzőautomatába tesszük.

 

P1050184_1

 

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!