Egy jól sikerült mai ebéd…
Hozzávalók:
4 közepes zsenge karalábé
10 dkg pritaminos tofu
15 dkg zsírszegény túró
2 dl 12 %-os tejföl
1 kk pirospaprika
1/3 kk asafoetida (elhagyható)
1/3 kk őrölt feketebors
1 kk majoranna
só
1 ek zabkorpa
egy csokor petrezselyem
Lehámozzuk a karalábékat, majd egy kiskanál segítségével kivájjuk mindegyik közepét, hogy tölthető legyen. A kivájt darabokat apró kockákra vágjuk. Elkészítjük a tölteléket: villával összetörjük a tofut, hozzákeverjük a túrót, majd fűszerezzük. Beletesszük a pirospaprika felét, az asafoetidát, a feketebors felét, a majorannát és megsózzuk. Egy evőkanál tejföllel jól összekeverjük, majd megtöltjük vele a karalábékat. Egy lábosba beleültetjük az összes karalábét, köré tesszük az összevágott darabokat, és felengedjük vízzel. Fontos, hogy a karalábékat ne lepje el a víz, mert a töltelék lágy, nincs benne semmi, amitől összeáll. Feltesszük főzni, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha ez megvan, beletesszük a vízbe a tejfölt, a zabkorpát, a maradék pirospaprikát és feketeborsot, az összevágott petrezselymet, és megsózzuk. Összekeverjük, s ha újra felforrt, elzárjuk a lángot.
Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.
Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel
Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz.
Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!
Információ a tanfolyamokról »»
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz? Katt ide és elküldjük neked emailben!
Köszi ezt a receptet ,pont diétás étel ötleteket keresek, gyűjtök és eddig ez a Töltött karalábé a legjobb tipp. Bár a többi recept is nagyszerű. El is tettem az oldalt a kedvencek közé.
Gábor, köszönöm, igyekszem még diétás ételeket feltenni!