Vissza a klasszikusokhoz…

 

Hozzávalók:

1 ek olaj

1/3 kk asafoetida

1 kk pirospaprika

1 kg újkrumpli

3 babérlevél

2 dl tejföl

2 kanál liszt

bors

majoránna

Az újkrumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beleszórjuk az asafoetidát és a paprikát, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, egy-két percig dinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit. Beletesszük a majoránnát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Közben simára keverjük a tejfölt és a lisztet, s ha már a krumpli puha, behabarjuk a főzeléket. Ha újra összeforrt, levesszük a lángról.


TTipp: nemrég voltam egy indiai fűszeresnél, és vettem egy csomag babérlevelet is. Nagyobbak a levelek, mint amit nálunk lehet kapni, és az íze is erőteljesebb, aromásabb. Nekem bejött!

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!