Tojásmentes mézeskalács

Tegnap 8 gyerekkel sütöttem mézeskalácsot. Szívből ajánlom a programot anyukáknak, akik azt hiszik, hogy a gyerek láb alatt van a konyhában. Nagyon szórakoztató program volt, ügyesek voltak, lelkesek, helyesek.

Hozzávalók:
1,5 dl méz
10 dkg vaj
8 dkg barna cukor
8 dkg kristálycukor
1,5 dl tejszín
3 tk mézeskalács fűszerkeverék
50 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
csipetnyi só

Tűz felett meglangyosítjuk a mézet, belekeverjük a vajat, a kétféle cukrot, a fűszereket és a tejszínt. Felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a fûszereket és a tejszínt. Egy másik tálban a lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával. A mézes keverékhez hozzáadjuk a lisztes keveréket és tésztává gyúrjuk. Néhány órán át hűtőben pihentetjük, majd a tésztát kinyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk. A kiszaggatott figurákat sütőlapra helyezett sütőpapírra tesszük. A sütőt előmelegítjük, és 200 fokon megsütjük a mézeskalácsokat.
Ez a fajta mézeskalács rögtön puha és rendkívül ízletes. Díszíthetjük dióval, színes gyöngycukorral, csokimázzal vagy citromlé és porcukor keverékéből készült mázzal.

 

P1050199_1

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek