Mentőöv, ha szükség van pl. gyors vacsorára, feltétre a főzelékhez, svédasztalt készítünk, kiránduláshoz csomagolunk. Pillanatok alatt készen van, s a fűszerezésnek csak a képzelet szab határt. Most bulgurral és lecsóval tálaltam.

Hozzávalók:

25 dkg túró (vagy ricotta)
2 ek liszt
1 kk só
egy csipet asafoetida
egy csipet őrölt fekete bors
egy csipet őrölt chili
negyed kk sütőpor
1 ek apróra vágott friss petrezselyem

A túrót kézzel alaposan összegyúrjuk, hogy sima állagú legyen. Hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, ha túlságosan száraz egy nagyon kevés vízzel higítjuk. Diónyi gombócokat formázunk a tésztából, amiket aztán forró olajban kisütünk.

img_2782_1

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!