A chili con Carne azt jelenti: chili hússal. Most természetesen vegetáriánus módon készítjük, ám így is laktató, az eredeti ízeket képviselő fogás lesz. Ha valaki szeretné, kiegészítheti sült paneer vagy sült tofu kockákkal. A babot és a kukoricát frissen is főzhetjük.

Hozzávalók:
2 ek olaj
1 kk asafoetida
1 kk füstölt paprika
2 kk őrölt koriander
2 kk őrölt római kömény
1 kk pirospaprika
egy csipet fekete bors
3-4 apró szárított chili (ízlés szerint)
1 doboz kockázott paradicsom konzerv
1 doboz vörösbab konzerv (40 dkg)
30 dkg mirelit kukorica
2 kocka jó minőségű étcsokoládé
¼ kk őrölt fahéj
1 marék friss koriander apróra vágva
1 kk cukor
2,5 kk só

Egy lábosban felmelegítjük az olajat, és beleszórjuk az asafoetidát, a koriandert és a római köményt, majd néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a füstölt paprikát és a pirospaprikát is, elkeverjük, majd beleöntjük a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, a cukrot is belekeverjük, majd nagyjából 20 perc alatt besűrítjük. Ekkor beletesszük a babot, a kukoricát és a fahéjat, belereszeljük a csokoládét, és adunk hozzá igény szerint 1-1,5 dl vizet, hogy főzelék állagú egytálételt kapjunk. Forrás után öt percig főzzük, majd belekeverjük a korianderlevelet, és levesszük a tűzről.

12504506374_777a9440b0_z

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!