Répa csatni

Hozzávalók:
2 db nagyobb répa
2 ek ghi vagy olaj
1 kk fekete mustármag
1 kk római kömény
2 kk szezámmag
3-4 apró szárított chili (ízlés szerint)
4-5 curry levél
fél kk asafoetida
1,5 kk őrölt koriander
1 kk só
3 ek nádcukor
fél ek tamarindpép

A répát megtisztítjuk, felkarikázzuk és megpároljuk. Ha puha, simára turmixoljuk. Egy kisebb edényben felmelegítjük a zsiradékot, majd beleszórjuk a fekete mustármagot. Kipattogtatjuk, és hozzáadjuk a római köményt. Amikor az is megpirult, hozzáadjuk a szezámmagot, a chilit és a curry levelet. Fél percig tovább pirítjuk, és jön az asafoetida és a koriander. Elkeverjük, néhány másodpercig pirítjuk, majd beleöntjük a főtt répát. Sózzuk, cukrozzuk, és sűrűre főzzük. A legvégén belekeverjük a tamarindpépet.

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!