Hozzávalók:
25 dkg vöröslencse
3 ek olaj
2 kk fekete mustármag
½ ek reszelt friss gyömbér
6 currylevél
½ kk aszafoetida
½ kk őrölt csili (ízlés szerint)
¾ kk kurkuma
40 dkg tisztított, felkockázott sütőtök
2,5 kk só
¾ kk garam maszala
½ ek citromlé
2 ek apróra vágott korianderzöld
néhány kanál joghurt a tálaláshoz
Egy lábosban felmelegítjük az olajat. Illatosra pirítjuk benne a fekete mustármagot. Ha megvan, beletesszük a gyömbért és a currylevelet, és néhány másodperc kevergetés után rászórjuk az aszafoetidát, a csilit és a kurkumát. Elkeverjük, és a fűszeralapba forgatjuk a sütőtököt és az alaposan megmosott vöröslencsét. Felengedjük 8 dl vízzel, megsózzuk, és addig főzzük, míg a lencse krémesre fő . Ha túl sűrű lenne, adunk még hozzá vizet. A legvégén belekeverjük a garam maszalát, a citromlevet és a korianderzöldet. Tálalásnál adunk hozzá joghurtot.