Kelbimbó főzelék

Hozzávalók:

45 dkg megtisztított kelbimbó (mirelit volt)

2 nagyobb krumpli megpucolva, felkockázva

Fél kk őrölt fűszerkömény

Fél kk majoránna

egy csipet őrölt feketebors

2 kk só

3 ek olaj

2 ek liszt

1,5 kk pirospaprika

A kelbimbót és a krumplit lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel: a köménnyel, a majoránnával, a borssal. A zöldségeket puhára főzzük, majd elkészítjük a rántást. Egy kislábosban felmelegítjük az olajat, elkeverjük benne a lisztet és fél percig pirítjuk. Végül a pirospaprikát is beleforgatjuk, majd a rántást hozzáadjuk a főzelékhez, alaposan elkeverjük és még 2 percig főzzük. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek